Van trainee naar inkoopspecialist

Mijn naam is Ramon Abbenhuis en ik werk bij inkoopadviesbureau Supply Value sinds 2012 en het bevalt nog steeds erg goed. Dagelijks kan ik mij hier nog steeds verder ontwikkelen, Supply Value biedt daar volop kansen voor. Hieronder vertel ik meer over mijn keuzes en ontwikkeling in mijn loopbaan.

Aan de Radboud Universiteit heb ik Rechten en Bedrijfskunde gestudeerd en ben op zoek gegaan naar waar beide werelden elkaar kunnen versterken. Via een bijbaan ben ik met het inkoopvak in aanraking gekomen, en kwam erachter dat dit werkveld zich perfect op het snijvlak tussen bedrijfskundige- en juridische vraagstukken bevindt. Enerzijds moet wat ingekocht wordt waarde toevoegen aan de onderneming, anderzijds moet het juridisch allemaal wel op orde zijn, oftewel veel contractenrecht en in de publieke sector ook Europees Aanbestedingsrecht. Na de bijbaan op een inkoopafdeling, heb ik een afstudeerstage gedaan bij Supply Value in het kader van mijn master bedrijfskunde. Supply Value en het inkoopvak beviel zo goed dat ik medio 2012 ben gestart met het inkooptraineeship van Supply Value. In het 2 jarige traineeship heb ik opdrachten uitgevoerd voor o.a. het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Port of Rotterdam N.V. en de Belastingdienst op het gebied van inkoopprocessen, -organisatie en implementatie van ICT systemen ter ondersteuning van het inkoopproces. Enkele opdrachten heb ik samen met collega’s uitgevoerd en enkele opdrachten zelfstandig met begeleiding op de achtergrond. Daarnaast heb ik in het inkooptraineeship van Supply Value verschillende opleidingen gevolgd op gebied van inkoop-, verander- en projectmanagement. Erg leerzaam en nuttig.

Na afronding van het traineeship ben ik doorgestroomd binnen Supply Value als medior inkoopconsultant. En heb ik opdrachten uitgevoerd bij de Nationale Politie, het RIVM en momenteel bij UWV als inkoopadviseur ICT. In dit kader voer ik zelfstandig inkooptrajecten (aanbestedingen) uit voor de klant.

Naast de werkzaamheden voor klanten, werkt iedereen bij Supply Value hard mee aan de groei van ons bedrijf. Concreet betekent dit dat ik mee werk aan offertes en inschrijvingen van Supply Value op het gebied van het leveren van inkoopdienstverlening aan potentiele nieuwe klanten, begeleid ik jaarlijks +/- 2 afstudeeronderzoeken van masterstudenten en heb ik ISO 9001 geïmplementeerd binnen onze organisatie.

Uit onze hoge klanttevredenheid van een 8,6 over de afgelopen 3 jaar blijkt dat onze klanten ons waarderen om de hoge kwaliteit die wij leveren. Dit leidt tot een grote groei aan nieuwe leuke klussen waar we nieuw talent voor zoeken. Lijkt jou het interessant om vanuit ons inkooptraineeship aan de slag te gaan als inkoopconsultant? Neem gerust contact met ons op om hier vrijblijvend over door te praten

Tot ziens!

Ramon AbbenhuisOud-trainee