Veelgestelde vragen

Hier vindt u de veelgestelde vragen betreft het traineeship, het solliciteren en de arbeidsvoorwaarden.

Het Traineeship

Hoe ziet het Traineeship eruit?

In het kort: Supply Talent biedt jou de mogelijkheid om jezelf gedurende 2 jaar te ontwikkelen tot manager of -specialist op het gebied van inkoop, supply chain of digital. Je vervult diverse uitdagende rollen binnen drie verschillende organisaties. Ongeveer 10% van je werktijd (1 dag per twee weken) is beschikbaar voor jouw ontwikkeling (zowel vakinhoudelijk als persoonlijk). De opdrachten die je uitvoert, zijn op diverse niveaus (strategisch, tactisch of operationeel). Deze opdrachten voer je meestal uit in teamverband en in samenwerking met de klant.

Wat voor functietitels passen bij de opdrachten die ik moet uitvoeren bij de klant?

Tijdens het Traineeship vervul je diverse functie bij drie verschillende opdrachtgevers. De functies verschillen per vakgebied:

 • Inkoop: Junior inkoper, Assistent inkoper, Strategisch inkoper, Business analist, Kwaliteitscontroller, Junior consultant, Consultant, Assistent projectmanager, Assistent supply chain manager;
 • Supply Chain: data engineer, data sientist, proces analist, projectmanager, logistiek engineer, supply chain manager, warehouse manager;
 • Informatiemanagment: ontwerper, architect, projectmanager, engineer, security specialist.

Mag ik zelf een training uitkiezen die ik nodig acht voor mijn ontwikkeling?

Naast het formele programma is er budget beschikbaar voor ‘self learning’. Hiermee kunnen de trainees in onderling overleg zelf een aantal educatieve en/of sociale evenementen organiseren die aansluiten bij de leerdoelstellingen vanuit de groep.

Mag ik conferenties bijwonen op kosten van de opdrachtgever?

Tijdens het Traineeship zul je regelmatig conferenties, discussiegroepen en/of evenementen bezoeken. In overleg met jou, de opdrachtgever en Supply Talent wordt bepaald worden welke activiteiten relevant zijn.

Mag ik zelf opdrachten werven voor mijn Traineeship?

Natuurlijk. Wanneer de mogelijkheid zicht aandient, mag je in overleg met Supply Talent acquisitie van nieuwe opdrachten uitvoeren. Indien dit leid tot een nieuwe opdracht kun je zelfs een bonus verdienen.

Heb ik de mogelijkheid om zelfstandig opdrachten te bedenken en uit te voeren?

Het nemen van eigen initiatief wordt gestimuleerd door Supply Talent. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om je eigen initiatieven uit te werken. Deze dienen echter wel eerst goedgekeurd te worden door Supply Talent.

Wie zijn de opdrachtgegevens van Supply Talent?

Al onze klanten zijn professioneel bezig met inkoop en hebben een mentor beschikbaar gesteld om de trainee tijdens zijn/haar opdracht wegwijs maakt binnen de organisatie en die regelmatig feedback geeft. De grote, locatie en bekendheid van de opdrachtgevers varieert. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn:  de Rijksoverheid, Belastingdienst, RedBull, KAS BANK en Grolsch

Welke functie kan ik vervullen na het afronden van mijn Traineeship?

Na het afronden van het Traineeship ben je in staat om een functie te vervullen als specialist of manager binnen het door jouw gekozen vakgebied.

Solliciteren

Hoe kan ik solliciteren voor het Supply Talent inkoopmanagement Traineeship?

Op onze site is de mogelijk om een sollicitatieformulier in te vullen en direct te solliciteren voor het traineeship. Binnen een week nemen wij dan contact met je op.

Welke eisen worden er aan een sollicitant gesteld?

 • Recentelijk een universitaire studie hebben afgerond. Bij voorkeur richting (technische) bedrijfskunde, economie, logistiek, supply chain management, kunstmatige intelligentie, data sience;
 • Commercieel, analytisch en doelgericht zijn;
 • Een interessant CV hebben met (bestuurlijke) nevenactiviteiten;
 • Nederlands en Engels goed beheersen in woord en geschrift;
 • Maximaal 2 jaar werkervaring hebben;
 • Jonger zijn dan 28 jaar;
 • Bereid zijn om op verschillende locaties te werken.

Ik heb een MBO of HBO diploma, kan ik solliciteren?

Nee, voor ons Traineeship zijn wij alleen op zoek naar mensen met een afgeronde WO opleiding. Wel hebben wij regelmatig vacatures bij onze opdrachtgevers voor HBO geschoolde mensen, zie http://www.supplyvalue.nl voor meer informatie en actuele vacatures.

Ik werk al, kan ik solliciteren?

Het Traineeship is gericht op jong afgestudeerde WO’ers met minder dan 2 jaar werkervaring. Iedereen die aan deze eisen voldoet nodigen wij uit om te solliciteren.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op het sollicitatiegesprek?

Stel voor jezelf vast wat je wilt bereiken en denk na over wat voor persoon je bent en wat je te bieden hebt. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je uitgerust bent en lekker in je vel zit. Bedenk  voor je zelf alvast een aantal vragen en probeer deze zo goed mogelijk voor jezelf te beantwoorden.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de persoonlijke- en cognitievecapaciteiten testen?

De test wordt voorafgegaan door een uitgebreide instructie. Hoe beter je deze instructie leest, hoe betrouwbaarder het testresultaat is. Daarnaast is het van belang dat je deze testen alleen en in een rustige omgeving maakt (het is niet in jou noch ons belang om anders over te komen dan je bent).

Arbeidsvoorwaarden

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

 • Uitdagende opdrachten bij profit en non-profit organisaties;
 • Marktconform salaris;
 • Reiskostenvergoeding, NS business card of auto van de zaak;
 • 25 vrije dagen per jaar;
 • 1 extra vrije dag voor iedere6 maanden dat je niet ziek bent;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • 10% van je tijd beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vakinhoudelijke en competentiegerichte opleidingen.

Kan ik mijn werktijden zelf indelen?

De werktijden binnen Supply Talent zijn flexibel. Je kan zelf naar redelijkheid en in overleg met de opdrachtgever je werktijden indelen. Het oordeel van je leidinggevende is daarbij bindend.

Mag ik naast mijn werk ook andere nevenactiviteiten verrichten?

Behoudens toestemming van Supply Talent is het niet toegestaan gedurende je dienstverband al dan niet gehonoreerde nevenactiviteiten te verrichten die voortvloeien uit, of direct verband houden met de werkzaamheden voor je werkgever.

Moet ik verhuizen?

Supply Talent verplicht je niet om te verhuizen. Wel moet je bereid zijn om op verschillende locaties in Nederland te werken.

Worden al mijn woon-werkverkeer reiskosten vergoed?

Wij vergoeden woon-werk treinreizen op basis van 2e klas en woon-werk reizen met eigen vervoer tot 30 kilometer.

Kan ik mijn verlofdagen laten uitbetalen?

Verlofuren worden niet uitbetaald. Dit is slechts anders in geval je arbeidsovereenkomst afloopt of indien  Supply Talent hiermee instemt. Indien je bij het aflopen van de arbeidsovereenkomst nog recht op verlofdagen hebt, heb je recht op een uitkering in geld tot een bedrag van het loon over een tijdvak overeenkomend met de aanspraak.

Heb ik de mogelijkheid om zelf een opdracht uit te kiezen?

Indien we meerdere opdrachten hebben, wordt er in overleg met jou, de opdrachtgever en Supply Talent een keuze gemaakt. Hierbij houden we rekening met de inhoud van de opdracht, de locatie van de opdracht(gever), en de wensen en ontwikkeling van de trainee.

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen?

Wij zijn te bereiken op:

E-mailadres: info@supplyvalue.nl

Telefoon: 026 – 365 33 28